söndag 19 februari 2012

Recept på Dumlefluff

Dumefluff eller Dumlegrädde kanske är rätt namn.
 
Denna fyllnin är min favvo!
Superenkel att göra och smakar barnsligt gott.
 
180g dumle
3 dl vispgrädde
 
Värm grädden i en kastrull men var försiktig så att den inte börja koka! Om den kokat ens en sekund är den bara att slänga (eller använda till glassås)


Fotot: Magnus Melander

Rör ner Dumlen i grädden och rör tills de smält. det kan bildas lite klumpar av kola men var inte orolig det smälter till slut.
Häll upp i en skål och ställ i kylskåpet i minst 5 timmar gärna längre. Om den står kortare kan den skära sig vid vispning vilket hände mig härom veckan.

När blandningen är helt genomkall vispas den upp till en härlig fluff.

Receptet räcker till 1 lager tjock fyllning.

2 kommentarer:

  1. Vilka fantastiska tårtor du gör Emelie! Helt otroligt fina!

    Massor av kramar från
    Markus, Christoffer, Marie & Peter

    SvaraRadera
  2. Det receptet ska jag lägga på minnet. Jättefin blogg Emelie. Här kan man ju få en massa inspiration. Kram

    SvaraRadera