Dumefluff eller Dumlegrädde kanske är rätt namn.
Denna fyllnin är min favvo!
Superenkel att göra och smakar barnsligt gott.
180g dumle
3 dl vispgrädde
Värm grädden i en kastrull men var försiktig så att den inte börja koka! Om den kokat ens en sekund är den bara att slänga (eller använda till glassås)
Receptet räcker till 1 lager tjock fyllning.
Fotot: Magnus Melander
|
Rör ner Dumlen i grädden och rör tills de smält. det kan bildas lite klumpar av kola men var inte orolig det smälter till slut.
Häll upp i en skål och ställ i kylskåpet i minst 5 timmar gärna längre. Om den står kortare kan den skära sig vid vispning vilket hände mig härom veckan.
När blandningen är helt genomkall vispas den upp till en härlig fluff.
Vilka fantastiska tårtor du gör Emelie! Helt otroligt fina!
SvaraRaderaMassor av kramar från
Markus, Christoffer, Marie & Peter
Det receptet ska jag lägga på minnet. Jättefin blogg Emelie. Här kan man ju få en massa inspiration. Kram
SvaraRadera